VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Zasebnosti obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini posvečamo veliko pozornost in zavedamo se, da so osebni podatki, ki nam jih uporabniki zaupate, občutljive informacije, zato se zavezujemo, da jih bomo varovali pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenih pogojem ne bomo posredovali tretjim osebam.
Integrapija se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov in zasebnost obiskovalcev oz. uporabnikov spletne strani ter storilo vse potrebno, da jih zašiti pred kakršnimikoli kršitvami ali zlorabami.

Politika zasebnosti velja za obiskovalca spletne strani, ko prvič obišče spletno stran in pri vseh njegovih kasnejših obiskih. Z uporabo spletne strani obiskovalec potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Ponudnik se obvezuje, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani integrapija.si  v celoti ostali v lasti ponudnika in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno  drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Kadarkoli se lahko hitro in enostavno odjavite od katerekoli naše e-pošte. Z vsemi posredovanimi  osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o  varstvu osebnih podatkov.

Integrapija o uporabnikih zbira preko spletne strani integrapija.si naslednje podatke:

 

Prijava na e-novice: Ime in e-poštni naslov.

 

Kontaktni obrazec: Ime in e-poštni naslov.

 

Spletna trgovina: Ime, Priimek, Naziv podjetja (izbirno), Država, Naslov, Številka stanovanja, Poštna številka, Mesto, Telefon, e-poštni naslov, Dodatne informacije (izbirno)

 

Morebitne druge podatke, ki jih uporabnik sam prostovoljno posreduje podjetju.

 

Obiskovalec spletne strani oz. stranka s klikom na »Strinjam se s pogoji poslovanja« ali s klikom na »Strinjam se s politiko zasebnosti« potrjuje, da je bil pred oddajo naročila ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov (glej prejšnji odstavek).

 

Lastnik spletne strani obdeluje IP naslove naprav, preko katerih uporabniki dostopajo do spletne strani saj tako lahko prepreči bodočo zlorabo preko kontaktih obrazcev (neželena e-pošta).

 

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Uporabnik ima pravico do vpogleda ali popravka osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih hranimo o vas, so dostopni na vašem profilu, kjer jih imate možnost tudi popraviti.

Integrapija obdeluje osebne podatke na podlagi osebne privolitve posameznika, na podlagi sklenjene pogodbe ali na podlagi zakona.

 

Vsak obiskovalec spletne strani integrapija.si, ki na naši spletni strani opravi vnos osebnih podatkov, daje tudi aktivno osebno privolitev za obdelavo osebnih podatkov na podlagi posebnega obrazca, ki ga odda ob prijavi na e-novice, ob naročilu izdelkov ali ob prijavi na naša izobraževanja.

Na spletni strani se uporabljajo »piškotki«, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija obiskovalcev spletne strani, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

 

Integrapija zbrane podatke uporablja izključno za opravljanje storitev in prodajo izdelkov, ki jih ponuja v takšnem namenu in obsegu s katerim je obiskovalec oz. uporabnik predhodno seznanjen in poučen.

Ponudnik naročniku zagotavlja, da ob naročilu in kasnejši uporabi naročenih storitev podatke prenaša preko ustrezno zavarovane in kriptirane HTTPS (SSL) povezave.

 

Spletna trgovina integrapija.si uporablja SSL enkripcijo oz. kriptografski protokol. SSL certifikat je potrdilo, ki ga je spletni strani izdala za to pooblaščena organizacija in obiskovalcu zagotavlja, da je komunikacijski kanal med njim in strežnikom zares varen. SSL certifikat je izredno pomemben, ko se od obiskovalca zahteva vnos osebnih podatkov, še posebej pa je to pomembno pri vnosu informacij o kreditnih karticah.

 

Ponudnik osebne podatke naročnikov hrani izključno znotraj območja EU in na območjih, za katere EU javno priznava ustrezno stopnjo varnosti.

 

Ponudnik naročniku zagotavlja, da za dostop do osebnih podatkov naročnika kot tudi za dostop do vseh (osebnih) podatkov na strežniških okoljih uporablja ustrezno zavarovano programsko opremo, ki:

 

preprečuje dostop do podatkov nepooblaščenim osebam;

 

omogoča dostop le osebam, ki so za to ustrezno avtorizirane s strani ponudnika (npr. zaposleni);

 

avtoriziranim osebam omogoča dostop le do podatkov, ki jih nujno potrebujejo za kakovostno izvajanje svojega dela;

 

vsak dostop do osebnih podatkov ustrezno beleži.

Vdelana vsebina iz drugih spletišč

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. videe, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na povsem enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaši interakciji z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Če ste zahtevali ponastavitev gesla, bo v e-pošti za ponastavitev vključen vaš naslov IP.

Komentarje obiskovalcev je mogoče preveriti prek storitve avtomatiziranega zaznavanja neželene pošte.

Delimo informacije s tretjimi osebami, ki nam pomagajo pri naročanju in storitvah za vas ; na primer –

PLAČILA

Sprejemamo plačila preko PayPal-a. Med obdelavo plačil bodo nekateri vaši podatki poslani storitvi PayPal. Sem spadajo podatki, ki so zahtevani za obdelavo plačila ali podporo plačila (skupen znesek, podatki o plačniku).

Oglejte si PayPal Pravilnik o zasebnosti za večjo podobo.

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki hranijo za nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da jih zadržimo v čakalni vrsti za moderiranje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na naši spletni strani (če obstajajo), hranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (le da ne morejo spremeniti uporabniškega imena). Skrbniki spletnega mesta lahko tudi vidijo in urejajo te podatke.

Katere pravice imate nad vašimi podatki

Če imate račun na tem spletnem mestu ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate prejem izvožene datoteke osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje nobenih podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

INTEGRAPIJA bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

Za obveščanje o novostih v ponudbi INTEGREPIJE. Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic) in za izdajanje računov.

 

Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani.

Za prijavo na naše e-novice (Brezplačne e-novice) uporabljamo postopek dvojne privolitve oz. po angleško double opt-in. To pomeni, da vam po vaši prijavi pošljemo elektronsko pošto na naveden naslov elektronske pošte, v kateri vas prosimo za potrditev, da želite prejemati e-novice. Če vaše prijave ne potrdite v 14 dneh, bodo vaše informacije blokirane, nato pa samodejno izbrisane. Poleg tega shranimo čas prijave in čas potrditve. Namen postopka je, da lahko vašo prijavo dokažemo in po potrebi odkrijemo morebitno zlorabo vaših osebnih podatkov.

 

Z vašo potrditvijo privolite, da boste redno prejemali novice z informacijami o naših novih izdelkih in storitvah, obvestila o oglaševalskih akcijah, zanimivih novice o naših dejavnostih in obvestila o novih objavah na spletni strani in blogu.

 

S prijavo na e-novice privolite, da analiziramo vaše podatke o nakupnem in uporabniškem vedenju (na primer unovčenje kuponov, izvedeni nakupi, branje člankov). Pri tem evidentiramo, kdaj naše novice berete in na katere povezave v njih kliknete ter na podlagi tega sklepamo, kakšni so vaši osebni interesi.

 

Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP.

 

Vaši podatki se shranijo za dobo odnosa z vami kot stranko. Vašo privolitev za pošiljanje novic lahko kadarkoli prekličete in se od e-novic odjavite. Preklic lahko uveljavite s klikom na povezavo, ki se nahaja v vsakem elektronskem sporočilu z novicami, ali tako, da pošljete sporočilo na kontaktne podatke, navedene v tej izjavi o varstvu podatkov.

 

 

Ko vzpostavite stik z nami po elektronski pošti ali s pomočjo kontaktnega obrazca, podatke, ki nam jih sporočite (vaš naslov e-pošte, vaše ime in priimek, vašo telefonsko številko in razlog oz. komentar k vzpostavitvi stika), shranimo, da lahko odgovorimo na vaše vprašanje. Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Ti podatki se uporabljajo samo za namen obdelave zadeve.

Izdelki, ki ste jih ogledali: to bomo uporabili, da vam npr. prikažemo izdelke, ki ste jih nedavno ogledali

Lokacija, naslov IP in vrsta brskalnika: uporabili jih bomo za predvidevanje davka in dostave

Naslov dostave: vprašali vas bomo, da vnesete naslov, da lahko npr. predvidimo dostavo preden oddate naročilo in vam nato pošljemo ponudbo!

PIškotke uporabljamo tudi za sledenje vsebine košarice med brskanjem po naši spletni strani

 

Opomba: Če želite, lahko dodate povezavo do dodatnega pravilnika o piškotkih.

 

Ko kupujete pri nas, vas bomo prosili, da podate informacije, vključno z imenom, naslovom plačnika, naslovom za dostavo, e-pošto, tel. št., kreditno kartico/podrobnosti plačila in izbirne informacije računa, kot na primer up. ime in geslo. Podatke bomo uporabili za naslednje namene:

 

Pošljite informacije vašega računa in naročila

Odzovi se na prošnje, vključno z vračali in pritožbami

Procesiraj plačila in prepreči zlorabo

Ustvarite račun za uporabo naše trgovine

Upoštevajte vse zakonske obveznosti, ki jih imamo, kot je izračun davkov

Izboljšajte ponudbo naše trgovine

Pošiljanje marketinških sporočil, če se odločite za njihovo prejemanje

Če ustvarite račun, bomo shranili vaše ime, naslov, e-pošto in telefonsko številko, ki bodo uporabljeni za izpolnjevanje blagajne za prihodnja naročila.

 

Podatke o vas običajno hranimo tako dolgo, dokler jih potrebujemo za namene, za katere jih zbiramo in uporabljamo, in zakonsko ni zavezan, da jih še naprej hranimo. Podatke o naročilu bomo na primer hranili 10 let za davčne in računovodske namene. To vključuje vaše ime, e-poštni naslov ter naslov za izstavitev računa in dostavo.

 

Shanili bomo tudi komentarje in mnenja, če se jih odločite pustiti.

 

Kdo v naši ekipi ima dostop

Člani naše ekipe imajo dostop do informacij, ki nam jih posredujete. Na primer, tako skrbniki kot vodje trgovin lahko dostopajo do:

 

Informacije o naročilu, na primer kaj je bilo kupljeno, kdaj je bilo kupljeno in kam naj se pošlje, ter

Podatki o stranki, kot so vaše ime, e-poštni naslov ter podatki za obračun in pošiljanje.

Člani osebja imajo dostop do informacij za pomoč pri naročanjih, vračilu in podpori kupcu.

Upravljalec si pridržuje pravico da je prišlo pri izdelavi ali upravljanju s spletno stranjo do določenih napak, v smislu tekstov ali slikovnega materiala.

Uporabnikom spletne strani je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine izključno le v osebne in nekomercialne namene. Posameznik lahko uporablja objavljene vsebine izključno le v enem, osebnem izvodu. Dokumenti in vsebine, objavljeni na tej spletni strani se ne smejo kopirati, prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene. Vsak poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov.

Uporabnik ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine integrapija.si in da se z njimi strinja. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Ljubljani. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu.