Digeridoo je starodavno glasbilo in močno orodje, ki lahko pomaga dvigniti posameznikovo vibracijo nazaj v manj kaotičen in naraven ritem.

Didgeridoo zvočna terapija je celostna zdravstvena modaliteta, ki se uporablja za spodbujanje zdravega duha, telesa in duha.

Toni, ki jih proizvaja didgeridoo, omogočajo ljudem, ki se nikoli niso zavestno osredotočali na meditacijo in dihalne tehnike, da dosežejo ta globoka zdravilna stanja z zelo malo truda.

zvocna integrapija2

Širok razpon harmonik, ki jih proizvaja didgeridoo, vibrira v starodavnem in univerzalnem tonu in se lahko uporablja kot zvočna terapija ali orodje za zdravljenje zvoka, ki vpliva na človeka na treh osnovnih ravneh.

Infra zvok – didgeridoo ima potencial za proizvodnjo infrazvočnih frekvenc, ki jih je mogoče uporabiti kot “zvočno masažo brez dotika” . Poročali so, da nizkofrekvenčna značilnost didgeridooja zagotavlja lajšanje širokega spektra bolečin v sklepih, mišicah in skeletu ter spodbuja pospešeno celjenje pri različnih oblikah travm kosti. Lahko se varno uporablja tudi po operaciji pri ljudeh, ki so prejeli tako kovinske kot nekovinske vsadke.

Čiščenje čustvene in energijske stagnacijezvok didgeridooja je učinkovito orodje za sproščanje shranjene negativne energije in/ali čustvene stagnacije. Ta naravna značilnost didgeridooja v kombinaciji s sofisticiranimi sistemi teorije subtilne energetske medicine iz tradicionalne kitajske medicine (teorija meridianov) in ajurvede (teorija čaker) zagotavlja visoko raven čiščenja in uravnoteženja qi/pranike. Najosnovnejši opis energijske čistilne moči didgeridooja je “je kot reiki ali qi gong čistilec.” Poročali so, da so učinki energijskega čiščenja podobni tradicionalni akupunkturi s petimi elementi.

Meditacija in zdravljenje uma in telesa – Meditacija je temelj zdravja duha in telesa. Edinstveni toni didgeridooja omogočajo poslušalcem, da zlahka vstopijo v globoka meditativna stanja možganskega valovanja theta in delta. V teh stanjih možganskega valovanja dosežemo najvišji zdravilni potencial za fizično in duševno zdravje, tako da ponovno vzpostavimo povezavo našega uma s telesom. Redna meditacija spodbuja zdravo povezavo duha in telesa. Meditacijo lahko uporabimo tudi za kvantno manifestirano zdravljenje in soustvarjanje našega vesolja.

Načela zvočne terapija in zdravljenja z zvokom

Zvočna terapija je celostna zdravstvena praksa, ki z meditacijo in namero vpliva na pozitivne spremembe v človekovem umu, telesu in duhu. Z meditacijo in osebno namero, ki sta temeljni kamen te prakse, zvočna terapija didgeridoo uporablja zvok z uporabo načel ajurvedske in tradicionalne kitajske medicine teorije čiščenja energije za čiščenje in uravnoteženje subtilnega energetskega sistema osebe.

zvocna_terapija
  • temelji na teoretičnih načelih, ki jih najdemo v tradicijah ajurvede in tradicionalne kitajske medicine.

 

  • starodavni načini zdravljenja verjamejo, da vse življenje vibrira na različnih frekvencah in posebej človeško telo ima več vibracijskih frekvenc, ki lahko zdrsnejo “neuglašeno” zaradi čustvene ali energijske stagnacije.

 

  • Ko so te frekvence “neuglašene”, lahko povzročijo fizične in čustvene zdravstvene težave.