• Kaj je Hipnoza?

  Hipnoza je proces s katerim pomagamo ljudem izkoristiti njihove mentalne povezave, spomine in življenjske potenciale, da bi uresničili svoje lastne terapevtske cilje.

  Milton H. Erickson, je hipnozo razumel tudi kot posebno obliko komunikacije, ki omogoča klientu uporabljati njegovo lastno mišljenje, razumevanje, čustva, na način, ki se najbolj ujema z njegovo shemo življenja.

  Hipnoza je fenomen, ki se zelo intenzivno raziskuje, kljub temu še vedno ni skupne dogovorjene definicije, s katero bi se večina strinjala.

 • Medicinska hipnoza

 • Koga lahko hipnotiziramo?

  Hipnotično stanje lahko doseže večina ljudi, ki so pravilno motivirani in imajo do hipnoterapije pravilno stališče. Pravzaprav je gre za naravno porajajoči se fenomen, ki ga je v različnih dnevnih situacijah, kot so gledanje televizije, poslušanje glasbe in avtomatična vožnja avtomobila, doživel že skoraj vsakdo.

  Vendar pa medicinska hipnoza ni primerna za ljudi s srčnimi obolenji, epilepsijo, hudo astmo in psihozo.

 • Prednosti hipnoterapije

  Ker ima neprestano jemanje zdravil pogosto tudi stranske učinke, posameznikom raje pomagamo s pomočjo medicinske hipnoze in jih naučimo veščin, kako uporabiti svoje sposobnosti za reševanje psihičnih in telesnih težav.